Tabblad "Status"

Direct overzicht van status en afronding van de werkzaamheden.

Op de Status-tab van Werkbon 2.0 wordt door de monteur aangegeven wat zijn / haar werkzaamheden zijn geweest. De monteur kan een toelichting geven op zijn werkzaamheden en alle relevante informatie hier invoeren. De klant kan zijn digitale handtekening plaatsen.

Aanvullend werk - Werk gereed - Garantie 

Als het werk om welke reden dan ook niet kan worden afgerond, kan het vak "Aanvullend werk nodig" worden aangevinkt. Hiermee kan een kopie van de werkbon direct naar de eigen planning worden gestuurd. Dit heeft als voordeel dat de administratie de bon alvast kan afhandelen terwijl de werkvoorbereiding direct beschikt over informatie voor het vervolgwerk.

De monteur vinkt vervolgens aan of het werk gereed is (als dit niet wordt aangevinkt kan de bon niet worden verstuurd).

Ook kan de monteur nog aangeven of sprake is van Garantie (standaard staat deze op Nee).

Als u alles zo simpel mogelijk wilt houden, kan het gebruik van bepaalde velden en het tonen daarvan niet gewenst zijn. Het aantal en de soort velden kan worden aangepast naar aanleiding van uw voorkeuren en werkwijze.

Digitale handtekening - naam en e-mail

Uiteraard wilt u dat als het werk gereed is, de bon door uw klant wordt afgetekend. Dit kan heel eenvoudig op dit tabblad. De monteur klikt hierbij op "opnemen" en vervolgens wordt een groot scherm geopend om de handtekening direct op de tablet te plaatsten.

De monteur kan de naam van de ondertekenaar toevoegen en eventueel een e-mail adres.

Meerdere monteurs - Opmerkingen

Het kan uiteraard voorkomen dat een monteur geholpen wordt door een collega. Dat wilt u ook graag op de bon vermelden, zodat de administratie hiermee rekening kan houden bij het opmaken van de factuur. Eén vinkje en het aangeven van het aantal monteurs is voldoende om dit aan uw administratie door te geven.

Het opmerkingen veld maakt het voor de monteur mogelijk om zo uitgebreid als nodig is de uitgevoerde werkzaamheden weer te geven, eventueel met aanbevelingen voor de klant.